16.09.2021, 08:30

SpaceX запустила космічний корабель з першим цивільним екіпажем

SpaceX запустила космический корабль

Американська компанія SpaceX запустила космічний корабель, дітище компанії Ілона Маска. У космос з місією Inspiration 4 вирушили четверо цивільних. Особливістю цієї місії є те, що в космос вперше відправляться люди, які не проходили підготовку в NASA.

Запуск відбувся 16 вересня близько першої години ночі по Лондону (03:00 за київським часом) з Космічного центру імені Кеннеді у Флориді. Тривалість місії може скласти від 2 до 4 днів, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Inspiration4 очолює Джаред Айзекман, засновник і генеральний директор Shift 4 Payments. До нього приєдналися помічниця лікаря з дитячого госпіталю Хейлі Арцено, яка стане першим космонавтом, у якої протезована частина тіла - в польоті буде в якості медичного працівника. Також до складу місії увійшли ветеран Військово-Повітряних сил США Крістофер Семброскі (в ролі інженера) та дослідниця, педагог Сіан Проктор - виконуватиме роль пілота.

Приватний політ оплатив засновник компанії Shift4 Payments Джаред Айзекман.

Космічний корабель досягне висоти 575 км, він повинен піднятися на орбіту, яка знаходиться вище Міжнародної космічної станції та вище орбіти телескопа Hubble. Кожні 90 хвилин корабель буде робити один оборот навколо Землі. Ще жоден цивільний екіпаж космічного корабля не піднімався так високо.

Приблизно через три дні після старту Dragon та команда Inspiration 4 приводняться біля узбережжя Флориди.

Компанія SpaceX Ілона Маска опублікувала фото екіпажу першої повністю цивільної місії під назвою Inspiration 4. Відео запуску корабля компанія транслювала в прямому ефірі.

SpaceX запустила космический корабль

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк