17.09.2021, 07:53

Північна Корея провела запуск балістичної ракети з поїзда: відео

запуск баллистической ракеты с поезда

Збройні сили КНДР провели випробування залізничної ракетної системи. Навчання проводилися в одному з гористих районів в центральній частині Північної Кореї. Такий комплекс військові застосували вперше.

У Північній Кореї 15 вересня провели випробувальний запуск балістичних ракет малої дальності з поїзда. Навчальний пуск здійснив нещодавно створений залізничний ракетний полк, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Ракети пролетіли близько 800 км та потрапили в заплановану ціль, яка була розташована в морі біля східного узбережжя країни.

Як заявив маршал Північної Кореї Пак Джонг Чон, цю систему КНДР буде використовувати, як контрудар у разі загрози країні. 

Експерти відзначили, що такий поїзд може бути замаскований під пасажирський і його буде важче відстежити з військових супутників, що ускладнює виявлення ознак неминучого запуску ракети.

Ракетний пуск було здійснено в той же день, коли Південна Корея перевіряла запуск балістичних ракет з підводних човнів.

Ракетні випробування КНДР викликали осуд та занепокоєння з боку міжнародного співтовариства. У США заявили, що Північна Корея порушує резолюцію Ради Безпеки ООН.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк