30.09.2021, 14:04

Екс-президента Франції Саркозі засуджено до року позбавлення волі

Николя Саркози

Суд засудив колишнього президента Франції Ніколя Саркозі до року ув'язнення за звинуваченням у незаконному фінансуванні його передвиборчої кампанії 2012 року.

Паризький кримінальний суд засудив Саркозі до року тюремного ув'язнення, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

За даними телеканалу France 24, відбувати термін покарання Саркозі буде вдома під електронним наглядом

"Ніколя Саркозі знав про максимальну законну суму витрат (на президентську кампанію), при цьому його двічі попереджали про перевитрати, проте він продовжував діяти, як і раніше", - заявила суддя Каролін Віг'є.

Фігурантами справи є Саркозі й ще 13 осіб. Разом з Саркозі до трьох з половиною років позбавлення волі (два з них умовно) засуджений колишній керівник його виборчої кампанії Гійом Ламбер. Президент асоціації з фінансування кампанії Саркозі Філіп Бріан отримав два роки тюремного ув'язнення (один з них умовно).

Саркозі не з'явився на засідання суду, де йому винесли вирок. Саркозі через Конституційну раду Франції намагався домогтися припинення цієї справи.

Саркозі був президентом Франції з 2007 по 2012 рік. Півроку тому Саркозі засудили до трьох років ув'язнення (з них два - умовно) в окремій справі про корупцію та зловживання впливом. Він став першим президентом Франції, якому дали тюремний термін.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк