19.11.2021, 11:46

Екс-канцлера Австрії Себастьяна Курца позбавили депутатської недоторканності

Себастьян Курц

Парламент Австрії одноголосно проголосував за зняття депутатської недоторканності з екс-канцлера країни Себастьяна Курца, якого підозрюють у хабарництві та зловживанні довірою.

Парламент Австрії 16 листопада запустив процедуру позбавлення Курца недоторканності, 18 листопада депутати прийняли це рішення, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Тепер прокуратура може розслідувати підозри проти політика у зловживанні довірою та можливій корупції.

Екс-канцлер та лідер Австрійської народної партії Себастьян Курц підтримав позбавлення своєї недоторканності, щоб швидше завершити розслідування, яке відкрили проти нього. Курц заперечує звинувачення.

Нагадаємо, Антикорупційна прокуратура Австрії веде розслідування щодо Курца та ще дев'яти осіб, підозрюваних у зловживанні довірою, хабарництві та корупції.

Курца підозрюють у тому, що на гроші платників податків він оплачував соцопитування, штучно скориговані на його користь, що дозволило йому домогтися посади лідера Австрійської народної партії та канцлера.

9 жовтня прем'єр-міністр Австрії Себастьян Курц пішов у відставку у зв'язку з корупційним скандалом, але залишився лідером Австрійської народної партії.

Себастьян Курц в 27 років став міністром закордонних справ Австрії, в 31 - канцлером. Він був наймолодшим главою держави в світі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк