22.11.2021, 07:25

На президентських виборах у Болгарії перемагає чинний президент: дані екзит-полів

Румен Радев

У Болгарії 21 листопада пройшов другий тур виборів президента. За попередніми даними екзит-полів, з великим відривом лідирує чинний президент країни Румен Радев.

За результатами екзит-полів, нинішній президент Болгарії Румен Радев, який нещодавно назвав тимчасово окупований Крим російською територією, залишиться на посаді на другий термін, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Явка у другому турі президентських виборів в Болгарії склала близько 30%. Це рекордно низький показник за всю історію президентських виборів у країні.

Екзит-поли, проведені компаніями Alpha Research та Gallup International, свідчать, що Радев здобув перемогу з великим відривом.

Румен Радев отримав 65,8% (63 990 голосів). На другому місці - 58-річний ректор Софійського університету Анастас Герджиков від партії "Громадяни за європейський розвиток Болгарії", який набрав 31,4% (33 190 голосів).

Остаточні результати голосування опублікують пізніше, але Радев вже оголосив про свою перемогу на президентських виборах.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк