28.11.2021, 13:59

Новим прем'єр-міністром Чехії став Петр Фіала

Петр Фиала

Прем'єр-міністром Чехії затверджено 57-річного Петра Фіалу. Урочиста церемонія відбулася в заміській резиденції глави держави у містечку Лани біля Праги.

Президент Чехії Мілош Земан 28 листопада призначив прем'єр-міністром республіки лідера партії "Разом", що перемогла на парламентських виборах, голову праволіберальної Громадянської демократичної партії Петра Фіалу, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Під час церемонії, яка проходила у президентській резиденції Lany Chateau, Земана та Фіалу розділяла "прозора стіна", оскільки президент Чехії хворий на коронавірус. Президент з Фіалою спілкувався через мікрофон та колонки.

"Я переконаний, що незабаром у нас буде сильний і стабільний уряд", - сказав Петр Фіала, додавши, що вірить у хорошу співпрацю з президентом.

Петр Фіала - колишній політолог та голова Громадянської демократичної партії. Він сформував коаліцію з двома меншими партіями - центристськими християнськими демократами та правоцентристськими TOP 09, щоб перемогти на загальних виборах минулого місяця.

Коаліція з невеликою перевагою перемогла рух ANO прем'єр-міністра Андрія Бабіша, який залишає свій пост.

Після виборів коаліція Фіали включила ще дві центристські партії - Партію мерів та незалежних та "Піратську партію", щоб отримати більшість в 108 місць у законодавчому органі з 200 місць.

Фіала закликав Земана затвердити уряд до середини грудня.

Новым премьер-министром Чехии стал Петр Фиала

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк