23.12.2021, 08:25

У Гренландії зафіксована аномально висока температура повітря

Гренландия

На півночі Гренландії зафіксована аномально висока температура для цієї пори року.

На півночі Гренландії в останні дні спостерігалася аномально висока температура повітря. Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр, передає Час Пік.

"До прикладу, в одному з найпівнічніших міст на планеті Земля - Канак (Гренландія) - 21 грудня було побито температурний рекорд, адже максимальна температура в денні години зросла до +8,3°.

Для таких високих широт, враховуючи ще холодний період року і той факт, що у Гренландії зараз панує полярна ніч - це справжня аномалія!", - йдеться в повідомленні Укргідрометцентру.

]]>Довідка:]]> Гренландія - найбільший острів на Землі. Розташований на північному сході Північної Америки, а тому з точки зору фізичної географії відноситься до неї. Політично відноситься до Європи, оскільки разом з оточуючими меншими островами утворює однойменну адміністративну автономну одиницю, що входить до складу Королівства Данія.

Омивається Атлантичним та Північним Льодовитим океанами. Його площа становить 2 166 086 км2. Протяжність з півночі на південь становить 2700 км, а з заходу на схід - 1300 км.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк