Німецький депутат-антивакцинатор сидітиме у скляному боксі під час засідань

26.01.2022, 17:40
Марина Началова | Всі новини автора

Депутат Бундестагу Йоахім Вундрак, не вакцинований від коронавірусу, братиме участь у засіданнях комітету із закордонних справ у спеціальному боксі з оргскла.

У зв'язку з посиленими карантинними обмеженнями в Бундестазі виникла ситуація, що Вундрак, який категорично відмовляється вакцинуватися, не зміг би виконувати свої повноваження в повному обсязі, передає Час Пік з посиланням на Spiegel.

Згідно з чинними правилами, в Бундестазі доступ до зали пленарних засідань та комітетів мають лише ті, хто був вакцинований або одужав від коронавірусної хвороби. Ті, хто не відповідає цим вимогам, можуть стежити за парламентськими дебатами з трибун – там уже кілька тижнів сидять кілька депутатів.

У приміщенні комітету з закордонних справ це неможливо, у залі засідань немає трибун. Комітет також збирається таємно. Саме тому неможливо підключити депутатів по відеозв'язку, що поширене в інших органах. З попереднього засідання комітету невакцинованому Вундраку довелося піти – доти, доки не буде вироблено компромісу.

І рішення було знайдено - Вундрак зможе брати участь у засіданнях комітету, сидячи на окремому місці, яке обгороджене з усіх боків оргсклом. Депутат погодився з таким компромісом, щоб мати змогу виконувати свої повноваження.