05.02.2022, 08:25

В Австрії під сніговою лавиною загинуло 5 туристів

Австрия, снежная лавина

На кордоні Австрії та Швейцарії в околицях міста Шпісс (Тіроль) зійшла потужна снігова лавина, яка вбила 5 туристів. Загиблі були шведською групою на чолі з гірським гідом.

У горах австрійського Тіролю на кордоні зі Швейцарією 4 лютого близько 13:40 зійшла снігова лавина. В результаті сходження лавини загинуло п'ятеро людей, ще один - постраждав. Про це повідомляє австрійський громадський телерадіомовник ORF, передає Час Пік.

"На тірольсько-швейцарському кордоні в Шпіссі (район Ландек) в п'ятницю в результаті сходження лавини загинуло п'ятеро людей. Шосту людину доставили в лікарню", - йдеться в повідомленні.

На місце події вилетіли два вертольоти зі Швейцарії, а також вертоліт австрійської служби швидкої допомоги і поліції.

Чотирьох людей знайшли під снігом вже загиблими, ще одну жертву рятувальники намагалися реанімувати, але безрезультатно. Ще одного постраждалого доставлено до лікарні.

Додаткова інформація про загиблих осіб поки недоступна.

У Тіролі 4 лютого спостерігалася незвично велика кількість снігових лавин, більшість з яких не зачепили людей. На вечір п'ятниці було зареєстровано понад 30 лавин. Чотири з цих лавин, у тому числі одна, яка зійшла недалеко від Зельдена та інша у Циллерталі, призвели до підтверджених травм людей.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: