12.02.2022, 07:30

США та низка країн закликали своїх громадян негайно покинути Україну

Иллюстративное фото / Открытый источник

Міністерства закордонних справ низки країн закликали своїх громадян якомога швидше покинути Україну через загрозу російського вторгнення.

Рішення прийнято у зв'язку з непередбачуваною ситуацією з безпекою та зростанням напруженості біля кордонів України, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Велика Британія, Німеччина, Канада, Нідерланди, Ізраїль, Чорногорія, Японія, Південна Корея, Латвія та Естонія рекомендували своїм громадянам відкласти поїздки до України або покинути її територію.

На сайтах міністерств закордонних справ ряду держав 11 січня з'явилися попередження з рекомендаціями терміново покинути Україну, а також відкласти поїздки в Україну, оскільки консульські послуги буде істотно обмежено.

Крім того, в інструкціях громадянам, які вирішать залишитися на території України, радять мати достатній запас води, їжі, ковдр, батарейок та палива у автомобілі, щоб виїхати в разі необхідності власним автотранспортом через сухопутний кордон України.

Держдепартамент США 10 лютого рекомендував громадянам не їздити до України або негайно покинути її територію "через збільшену загрозу російських військових дій". Президент США Джо Байден закликав усіх американців, які перебувають в Україні, негайно покинути країну.

Уряд Британії заявляє, що через зростаючу російську загрозу прийнято рішення тимчасово вивести частину працівників посольства та їх сімей. При цьому посольство залишається відкритим та працюватиме, але не зможе надати особисту консульську допомогу.

МЗС Південної Кореї оголосило, що з 13 лютого Україна буде оголошена, як країна четвертої категорії - найвищої за небезпекою.

МЗС Ізраїлю оголосило про евакуацію сімей Ізраїльських дипломатів та співробітників посольства у Києві на тлі можливого вторгнення Росії в Україну.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк