12.02.2022, 12:22

Президент Туркменістану заговорив про відставку: в країні готуються до позачергових виборів

Гурбангулы Бердымухамедов

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов, який очолює країну більше 15 років, наказав Центральній виборчій комісії готуватися до позачергових виборів президента.

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов дав доручення ЦВК країни почати підготовку до проведення позачергових президентських виборів. Про це 12 лютого повідомив голова ЦВК Туркменістану Гулмурод Мурадов, повідомляє Час Пік.

11 лютого під час засідання Народної ради Туркменістану при прийнятті національної програми розвитку на 30 років Гурбангули Бердимухамедов заявив про намір поступитися посадою молодому керівнику, залишивши за собою посаду голови верхньої палати парламенту (Халк Маслахати). Почесні старійшини країни, які брали участь у засіданні Народної ради, підтримали його рішення.

"Як ви знаєте, 15 років тому, 11 лютого 2007 року, у нашій країні відбулися вибори президента Туркменістану. Тоді мій рідний народ обрав мене на найвищу державну посаду, зробивши тим самим величезну довіру.

Я підтримую думку, що дорогу до державного управління на новому етапі розвитку нашої країни треба дати молодим керівникам, вихованим у духовному середовищі та відповідно до високих вимог сучасності. Свій величезний життєвий і політичний досвід я, як голова Халк Маслахати, маю намір направити далі в цю область", - заявив Бердимухамедов.

У ЗМІ з'явилася інформація, що позачергові вибори президента Туркменістану планується провести 12 березня. Однак голова ЦВК Туркменістану сказав, що "це поки невідомо. Робота тільки почалася".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк