04.03.2022, 08:41

Британія ініціює екстрене засідання Ради безпеки ООН через атаку РФ на Запорізьку АЕС

Британия инициирует экстренное заседание Совбеза ООН

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон ініціював екстрене засідання Ради Безпеки ООН через атаку Росії на Запорізьку АЕС.

Британський прем'єр Борис Джонсон 4 березня ініціював скликання екстреного засідання Ради безпеки ООН через нічний обстріл військами РФ Запорізької АЕС, повідомляє Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

У ніч на 4 березня Борис Джонсон поговорив із президентом України Володимиром Зеленським про ситуацію на Запорізькій атомній електростанції.

Під час бесіди обидва лідери погодилися з тим, що Росія зобов'язана негайно припинити атаку на АЕС та надати безперешкодний доступ на станцію аварійно-рятувальних служб.

Джонсон заявив, що безрозсудні дії президента РФ Володимира Путіна тепер можуть безпосередньо загрожувати безпеці усієї Європи. Він сказав, що Великобританія зробить усе можливе, аби ситуація не посилилася.

За словами прем'єр-міністра, найближчим часом він добиватиметься скликання екстреного засідання Ради Безпеки ООН, і Великобританія негайно порушить це питання перед Росією та партнерами.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк