01.04.2022, 12:03

Австралія надасть Україні бронеавтомобілі Bushmaster

бронеавтомобили Bushmaster

Австралія надасть Україні броньовані машини Bushmaster місцевого виробництва, про які напередодні попросив український президент Володимир Зеленський під час відеозвернення до австралійського парламенту.

Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон 1 квітня заявив, що Австралія відправить в Україну бронеавтомобілі Bushmaster та іншу техніку, повідомляє Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

"Ми надсилаємо не лише наші молитви, ми надсилаємо нашу зброю, наші боєприпаси, нашу гуманітарну допомогу. Ми надсилаємо все це, а також бронежилети. Ми також надішлемо наші броньовані машини, наші Бушмастери", - цитує Моррісона CNN.

Моррісон повідомив, що для доставки бронеавтомобілів буде використано транспортні літаки Boeing C-17 Globemaster.

Довідка: Стандартна конфігурація Bushmaster забезпечує захист екіпажу від 7,62 мм до 5,56 мм куль стрілецької зброї, протипіхотних мін.

Обладнання – підсилювач керма, постійний повний привід на чотири колеса, центральна система підкачування шин, незалежна підвіска з пружинними ресорами, дискові гальма, окремі місця для розміщення 10 членів екіпажу, роздільна система кондиціювання. Трансмісія - семиступінчастий автомат Allison MD-3070 PT.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк