05.04.2022, 07:43

Великобританія скликає засідання Ради безпеки ООН через військові злочини РФ в Україні

Британия созывает заседание Совбеза ООН

Великобританія, яка головує у Раді безпеки ООН, скликає 5 квітня засідання Ради безпеки для обговорення масових убивств, скоєних російськими окупантами у Бучі Київської області.

Великобританія скликає засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в українській Бучі. Про це у ]]>Twitter]]> повідомила постійний представник Великої Британії при Організації Об'єднаних Націй Барбара Вудворд, повідомляє Час Пік.

"На завтра Велика Британія скликає засідання Ради Безпеки ООН на тему України. Ми обговоримо збільшення кількості доказів військових злочинів, у тому числі з Бучі. Ми будемо використовувати наше головування в Раді безпеки, щоб забезпечити прозорість, підзвітність і справедливість", - написала Вудворд.

У відеоповідомленні вона розповіла, що Україна розповсюдила моторошні кадри з Бучі, на яких зображені розстріляні мирні беззбройні люди.

"У ці вихідні на жахливих кадрах та в репортажах з Бучі ми побачили, як беззбройних українських мирних жителів розстрілювали зі зв'язаними за спиною руками. Понад 800 тіл залишено на вулиці або скинуто до братських могил. Жінок ґвалтували на очах їхніх дітей", - заявила британська дипломат у прикріпленому до повідомлення відео.

Засідання Ради безпеки ООН призначено на 5 квітня. Воно пройде у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку.

Постійне представництво Великобританії в ООН повідомило у Twitter, що Британія обіцяє забезпечити, щоб світ почув правду про військові злочини РФ в Україні.

"Ми покажемо путінську війну такою, якою вона є насправді", – говориться в повідомленні.

На засіданні Ради безпеки ООН виступить президент України Володимир Зеленський, який напередодні відвідав Бучу.

Заседание Совета безопасности ООН

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк