13.04.2022, 17:53

Біля посольства РФ у Таллінні пройшла акція протесту проти зґвалтування жінок солдатами РФ в Україні

Ольга Ранська | Всі новини автора
акция протеста

Акції протесту проти російської агресії в Україні продовжуються вже третій день перед посольством Росії в Таллінні. Сьогодні кілька десятків жінок зібралися перед будівлею посольства на вулиці Пікк, щоби привернути увагу до жорстокого поводження російських солдатів з жінками та дітьми в Україні.

Про це повідомляє Час Пік із посиланням на інформацію закордонних ЗМІ. Учасниці протесту одягли на голови чорні пакети та символічно обмазали ноги та білизну червоною фарбою.

Послання організаторів протесту звучить так:

"Російські солдати гвалтують і вбивають безневинних жінок та дітей в Україні. Люди, які підтримують цю війну, також підтримують військові злочини, жорстокі вбивства та є співучасниками путінського режиму (у Росії, Естонії та скрізь)".

У понеділок, 11 квітня, близько 10 антивоєнних активістів протестували перед посольством Німеччини. Мета перформансу, що зображував жертв війни у ​​Бучі, полягала у тому, щоб закликати Німеччину та інші європейські держави зайняти жорсткішу позицію щодо Росії.

12 квітня, у вівторок, близько дюжини демонстрантів зібралися біля посольства Угорщини в Таллінні у протигазах на знак протесту проти того, щоб Угорщина продовжувала купувати газ у Росії та через нього фінансувала російську військову машину та війну в Україні.

Раніше повідомлялося, що Президент Володимир Зеленський оприлюднив звернення, спрямоване на міжнародне співтовариство із закликом надати Україні необхідну зброю для відбиття російської агресії.

Читайте також: В Україну прибули президенти Польщі, Естонії, Литви та Латвії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк