14.04.2022, 09:57

Британія розширила список санкцій проти РФ

Великобритания расширила санкционный список против РФ

Великобританія розширила список санкцій проти РФ. До списку санкцій внесено ще 206 російських фізичних та юридичних осіб. У тому числі, санкції запроваджено щодо затриманого кума російського президента, українського політика Віктора Медведчука.

Британія розширила санкції проти РФ. Санкції зосереджено на структурах, які підтримували окуповані райони Донецької та Луганської областей, повідомляє Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

Зокрема, Британія ввела санкції проти голови політради партії ОПЗЖ та кума Путіна Віктора Медведчука. Наразі всі його активи на території Сполученого Королівства заморожено.

Серед тих, чиї активи підлягають замороженню, також опинився російський нафтовий магнат і головний акціонер компанії "Лукойл" Вагіт Алекперов, чий статок у 2021 році оцінювався в 25 млрд доларів.

"Після жахливих ракетних обстрілів мирних жителів на сході України ми сьогодні накладаємо санкції на тих, хто підтримує незаконні відокремлені регіони та є причетними до звірств проти українського народу.

Ми продовжимо націлюватись на всіх тих, хто допомагає і підтримує війну Путіна. З завтрашнього дня ми забороняємо імпорт російського чавуну та сталі, а також експорт квантових технологій та передових матеріалів, яких так потребує Путін. Ми не будемо спочивати, наша місія – зупинити військову машину Путіна на ходу", - заявила глава МЗС Британії Ліз Трасс.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк