20.04.2022, 11:38

Китай запустив залізничний маршрут до Німеччини в обхід РФ

Китай запустил железнодорожный маршрут в Германию в обход РФ

Китай запустив новий залізничний маршрут із міста Сіань до німецького Мангейма в обхід РФ. У сіаньській компанії міжнародної логістики "Жуян" вважають, що ефективність таких перевезень зросте, а витрати скоротяться.

13 квітня з міста Сіань за новим маршрутом вирушив перший поїзд, навантажений спортивними товарами, одягом та постільними речами. Про це ]]>пише ]]>видання Сhina.org, передає Час Пік.

Маршрут пролягає через Казахстан, Азербайджан, Грузію, Румунію, Угорщину, Словаччину та Чехію. Каспійське та Чорне моря вантажі перетинатимуться за допомогою комбінованих залізничних та морських перевезень.

"Новий маршрут охоплює країни та регіони, які у минулому рідко відвідували вантажні потяги Китай - Європа, відкриваючи нові ринки для вітчизняних та міжнародних підприємств", - сказав гендиректор Сіаньської компанії з будівництва та експлуатації порту вільної торгівлі Юань Сяоцзюнь.

В даний час Сіань має 16 основних маршрутів вантажних поїздів до Європи, що проходять через 45 країн та регіонів.

Нагадаємо, після початку війни України, десятки країн оголосили про санкції проти російських компаній та громадян РФ. На сьогоднішній день понад 750 іноземних компаній оголосили про тимчасове або повне припинення роботи на російському ринку. У тому числі й китайська державна нафтогазова компанія Sinopec.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк