21.04.2022, 14:15

МЗС РФ оголосило про закриття генконсульств Латвії, Литви та Естонії у Санкт-Петербурзі

МИД РФ

МЗС РФ оголосило про закриття генеральних консульств Латвії у Санкт-Петербурзі та Пскові, а також генконсульств Естонії та Литви у Санкт-Петербурзі.

Як повідомляється на сайті відомства, рішення прийнято у відповідь на "недружні дії із закриття російських генеральних консульств у Клайпеді, Лієпаї, Даугавпілсі, Нарві та канцелярії консульського відділу посольства РФ в Естонії", повідомляє Час Пік.

"Глави та інші консульські посадові особи естонської та латвійських консульських місій оголошені персонами нон грата, а не консульські службовці та працівники адміністративно-технічного персоналу установ, що не є громадянами РФ, - "неприйнятними", - йдеться в заяві.

Всі згадані особи повинні залишити територію РФ у ті самі терміни, які були відведені для від'їзду співробітників російських консульських місій із цих країн.

Нагадаємо, російські дипломати мають залишити територію країн Балтії до 30 квітня.

Естонія раніше оголосила про закриття генерального консульства РФ у Нарві та консульського відділу посольства РФ у Тарті, а також вислала з країни 14 консульських співробітників, семеро з яких мають дипломатичний статус.

Латвія вирішила вислати 13 співробітників російської дипмісії та закрити два російські генконсульства в Даугавпілсі та Лієпаї.

Литва наказала російському послу покинути країну й закрила консульство РФ у Клайпеді, співробітники повинні були покинути країну.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк