24.04.2022, 08:58

У Франції відбувається другий тур президентських виборів

Во Франции проходит второй тур президентских выборов

У Франції 24 квітня проходить другий тур президентських виборів. За перемогу в другому турі борються чинний президент Еммануель Макрон та лідер ультраправого "Національного об'єднання" Марін Ле Пен.

Виборчі дільниці відкриються о 8:00 та закриються о 19:00, за винятком великих міст, де виборці можуть проголосувати до 20:00, повідомляє Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

Під час першого туру Емануель Макрон (27,85%) випередив Марін Ле Пен (23,15%) майже на чотири відсотки. На третьому місці в гонці опинився лідер лівої партії "Непідкорена Франція" Жан-Люк Меланшон, якого підтримав кожен п'ятий виборець.

Кандидат від ультралівих Жан-Люк Меланшон, який посів третє місце та набрав 21,95%, закликав французів у другому турі "не дати мадам Ле Пен жодного голосу".

Нагадаємо, у першому турі виборів президента Франції, що відбувся 10 квітня, брали участь 12 кандидатів. Згідно з останніми передвиборними даними соціологів, розрив між Макроном і Ле Пен перед другим туром становить від 11 до 14 відсотків на користь чинного президента.

На попередніх виборах у 2017 році у другому турі Макрон переміг Ле Пен, отримавши 66% голосів проти 34%.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк