04.05.2022, 14:54

Агітують "козаків" та безробітних: у Росії йде прихована мобілізація

Віктор Білий | Всі новини автора

Для поповнення резервів окупаційних військ РФ продовжує проводити заходи щодо прихованої мобілізації.

Зараз основна увага російських агітаторів приділяється набору "добровольців" у складі російських "козаків" Ростовської області та Краснодарського краю. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки МОУ, повідомляє Час Пік.

"Також у фокусі уваги громадяни, які втратили роботу внаслідок міжнародних санкцій та колишні військовослужбовці, які проживають на території інших пострадянських країн", - йдеться у повідомленні.

Агітаційна кампанія продовжується і в інших суб'єктах РФ.

За даними ГУР, у військових комісаріатах ​​Приморського краю активно проводиться робота з пошуку охочих взяти участь у бойових діях. Запропонована заробітна плата "добровольця" - від 200 тис. рублів.

"Аналогічні заходи проходять також у Брянській, Курській та Білгородській областях. Місцеві військкомати пропонують укладання короткострокових контрактів на 3 місяці з проходженням підготовки на полігонах", - повідомили у прес-службі.

У розвідці зазначили, що "агітаційні заходи зазнають значної недовіри з боку потенційних "мобілізованих". Адже у РФ починає поширюватися інформація про значну кількість убитих на війні з Україною".

Читайте також: У розвідці повідомили про плани окупантів у Маріуполі на 9 травня

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: