09.05.2022, 14:42

У Варшаві облили червоною фарбою посла РФ у Польщі

В Варшаве облили красной краской посла РФ в Польше

У Варшаві під час церемонії покладання вінка на цвинтарі, де поховано солдатів Червоної армії, російського посла Сергія Андрєєва облили червоною фарбою.

У польській столиці російського посла Сергія Андрєєва облили червоною фарбою. Про це інцидент повідомляє польське видання Onet.pl, передає Час Пік.

У Варшаві 9 травня біля пам'ятника радянським солдатам пройшла акція протесту проти вторгнення та масових злочинів РФ в Україні. На захід зібралося кілька сотень людей.

Після нападу російський посол залишив місце події у супроводі поліції.

Навколо російського посла люди вигукували "фашисти", "Путін х*йло" та "Слава ЗСУ". На транспарантах учасників акції було написано "Ви обличчя нацизму", "Врятуйте Маріуполь", "Врятуйте "Азовсталь", "Путін – військовий злочинець". Активісти були одягнені у футболки, на яких зображено зруйновані українські міста.

Як повідомило російське пропагандистське видання "РИА Новости", напад вчинили українці, які протестують проти російського вторгнення в Україну. Прокремлівський ресурс виклав відео без звуку.

На інцидент одразу відреагували в МЗС України. Представник відомства Марія Захарова заявила, що подібне ставлення до російського дипломата у Варшаві "відбиває курс Заходу на реінкарнацію фашизму".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк