10.05.2022, 16:30

У Росії губернатори почали масово йти у відставку

Марина Началова | Всі новини автора

Сьогодні, 10 травня, стало відомо про відставку кількох російських губернаторів, термін повноважень яких мав скінчитися лише восени.

Так, про свою відставку оголосили губернатори Томської, Кіровської та Саратовської областей, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Голова Томської області Сергій Жвачкін написав у своєму Телеграм-каналі, що "хоче дати дорогу молодим": у січні йому виповнилося 65 років, а у березні чиновник відзначив 10-річчя свого губернаторства. Восени 2022 року закінчувався другий губернаторський термін Жвачкіна.

Про свою відставку заявив і губернатор Кіровської області Ігор Васильєв. Своє рішення він пояснив наближенням терміну закінчення повноважень. Васильєв керував Кіровською областю з 2016 року - спочатку як виконувач обов'язків, а потім як обраний голова регіону. Цієї осені мав закінчитися його перший губернаторський термін.

Також подав у відставку губернатор Саратовської області Валерій Радаєв, заявивши, що планує "зосередитися на іншому напрямку роботи". Восени 2022 року мав закінчитися його другий губернаторський термін.

Крім того, губернатор Рязанської області Микола Любимов, повноваження якого закінчуються восени 2022 року, заявив, що не буде балотуватися на новий термін, але у відставку поки що не подав.

Нагадаємо, вчора, 9 травня, у Москві провели парад, на якому президент РФ Володимир Путін виглядав нездорово.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: