11.05.2022, 08:57

У Німеччині заарештували 115-метрову яхту Luna, що належить російському мільярдеру Ахмедову

яхта Luna

Федеральне управління кримінальної поліції Німеччини в порту Гамбурга заарештувало 115-метрову яхту Luna, що належить російському мільярдеру Фархаду Ахмедову, який у березні 2022 року потрапив під західні санкції.

Вартість судна оцінюється у 400 мільйонів євро. Раніше ця яхта належала ще одному російському олігарху Роману Абрамовичу, Ахмедов купив її у 2014 році, повідомляє Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

Яхті заборонено залишати порт до особливого розпорядження. За даними ресурсу SuperYachtFan, Luna є найбільшою у світі експедиційною яхтою. Вона має дев'ять палуб, на головній знаходиться величезний басейн та невеликий батискаф. Яхта може вмістити 18 людей у ​​дев'яти каютах.

Власником Luna офіційно вказано Ліхтенштейнський траст. Перед арештом Федеральне управління кримінальної поліції Німеччини з'ясувало, що Ахмедов є кінцевим бенефіціаром ліхтенштейнського трасту, якому належить судно.

Фархад Ахмедов родом з Азербайджану, він російський мільярдер і соратник Путіна. Понад 20 років Ахмедов стабільно потрапляє в рейтинг 200 найбагатших людей РФ за російською версією журналу Forbes. Раніше він був членом Ради Федерації Росії.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк