21.05.2022, 09:26

Сербія приєдналася до санкцій ЄС проти Білорусі

Сербия присоединилась к санкциям ЕС в отношении Беларуси

Сербія приєдналася до санкцій, запроваджених Європейським Союзом проти Білорусі через її причетність до російської агресії проти України.

Сербія приєдналася до санкцій, які Євросоюз наклав на Білорусь після 24 лютого. Про це рішення влади Сербії стало відомо ще у квітні, проте остаточне накладення санкцій відбулося лише 21 травня, повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

Йдеться про рішення Ради ЄС 2022/579, яке було прийнято 8 квітня, а 22 квітня на сайті Ради було оголошено, що Сербія, Албанія, Чорногорія, Північна Македонія та Боснія і Герцеговина приєдналися до санкцій.

Рішення, прийняте Радою ЄС, запроваджує секторальні санкції щодо білоруської фінансово-транспортної системи, як реакція на причетність Білорусі до російської агресії проти України. Зокрема, було заморожено близько 30 млрд євро активів російських та білоруських олігархів та організацій.

Повідомлення про це розміщено на сайті Єврокомісії. При цьому офіційних повідомлень сербської влади щодо цього питання немає.

Це вдруге, коли Сербія, незважаючи на дружбу з РФ, підтримує санкції, запроваджені через агресію проти України. Раніше Белград приєднався до санкцій ЄС проти екс-президента України Віктора Януковича.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк