26.05.2022, 12:52

Екс-президенту Молдови Додону висунули звинувачення в корупції та держзраді

Игорь Додон

У Молдові екс-президента Ігоря Додона звинуватили в корупції та держзраді. Генеральна прокуратура звернулася до суду із запитом про ордер на арешт Додона на 30 діб.

Правоохоронці Молдови затримали на 72 години колишнього президента країни Ігоря Додона. Про це 25 травня повідомила прес-секретар Генпрокуратури Маріанна Керпек, повідомляє Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

Молдавська антикорупційна прокуратура звинуватила Ігоря Додона. За словами Маріанна Керпек, кримінальну справу стосовно екс-президента порушено за чотирма статтями: крім пасивної корупції та держзради, йдеться також про незаконне збагачення та отримання фінансування політичної партії від злочинної організації.

24 травня після обшуків, які у нього пройшли, Ігоря Додона було затримано на 72 години. Його помістили до слідчого ізолятора у Кишиневі. Як повідомили у Генпрокуратурі, обшуки пройшли у 12 приміщеннях, що належать Додону та його найближчому оточенню.

Прокурори проситимуть суд про арешт обвинуваченого на 30 діб.

Сам Додон називає переслідування політично мотивованим.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року проросійський Ігор Додон програв на виборах Майє Санду, яка робила у своїй передвиборчій кампанії акцент на зближенні із Заходом.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк