28.05.2022, 08:31

У Японії компаніям виділятимуть гранти за працевлаштування біженців з України

трудоустройство украинцев в Японии

У Міністерстві праці Японії вирішили заохочувати місцеві компанії приймати на роботу біженців з України, які залишили будинки через війну, розв'язану РФ.

Про заходи щодо підтримки людей, які біжать від наслідків російського вторгнення, повідомило Міністерство праці Японії. Очікується, що програма почне реалізовуватись уже з 30 травня. Про це ]]>пише ]]>Japonsko Today, передає Час Пік.

Японські компанії, які наймають працювати українських біженців, матимуть право отримання грантів.

Передбачається, що малий та середній бізнес, де працюють українські біженці отримуватиме виплати протягом року в розмірі 600 тис. ієн (140 тис. грн) на співробітника, великі компанії – до 500 тис. ієн (116 тис. грн).

Компанії, які наймають біженців з України на строк до трьох місяців, отримають від держави 120 тис. ієн (28 тис. грн) на працівника. Йдеться насамперед про біженців, які не можуть отримати стабільну роботу в країні.

Японські чиновники внесли українських переселенців у віці до 65 років у програму заохочувальних грантів, що охоплює в цій країні працевлаштування людей похилого віку, людей з інвалідністю та матерів-одиначок.

За попередніми даними, оприлюдненими 27 травня Агентством імміграційної служби Японії, станом на середину цього тижня в Японію в'їхало 1055 українських біженців. З них 752 мають відповідну візу ("designated activities" visa), що дозволяє їм працювати до року.

Ще 211 мають короткострокові візи на проживання, що дозволяють їм перебувати в Японії протягом 90 днів після прибуття, згодом ці візи можуть автоматично трансформуватися на річні візи для зайняття трудовою діяльністю.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк