08.06.2022, 09:59

Норвегія передала Україні самохідні гаубиці М109А3, включаючи запасні частини та боєприпаси

Норвегия передала Украине новое вооружение

В рамках військової допомоги Норвегія передала Україні 22 самохідні артилерійські установки, класа самохідних гаубиць М109, включаючи запасні частини, боєприпаси та інше спорядження.

Про це повідомили у Міністерстві оборони Норвегії, передає Час Пік.

"Збройні сили України залежать від підтримки Заходу і потребують озброєння та техніки, щоб протистояти атакам росії. Україна спеціально запросила цей вид зброї. Розвиток війни в Україні нині передбачає, що необхідно також жертвувати більш важку артилерію та системи озброєння", – заявив міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам.

У відомстві зазначили, що українські військові пройшли навчання у Німеччині для управління самохідними гаубицями. Українські захисники швидко освоїли техніку, і вона вже ефективно працює на передовій.

Дальність стрілянини САУ М109А3 становить до 22 км. У разі використання активно-реактивних снарядів радіус ураження цілей збільшується. Нова зброя відрізняється високою точністю. Завдяки абсолютній ідентичності та герметичності снарядів, установку легко заряджати.

"Щиро вдячний Норвезькому Народу за дієву допомогу!

Розраховую на подальшу підтримку країн-партнерів у засобах вогневого ураження противника, чия перевага в артилерії та реактивних системах залпового вогню є головною причиною наших втрат. Без негайного постачання далекобійної артилерії та РСЗВ нам дедалі складніше стримувати агресора", – написав головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на своїй сторінці в Facebook.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк