12.06.2022, 11:52

РФ виходить зі складу Всесвітньої туристської організації ООН

Иллюстративное фото / Открытый источник

РФ виходить зі складу Всесвітньої туристської організації ООН (UNWTO). Прем'єр-міністр уряду РФ Михайло Мішустін підписав відповідне розпорядження.

РФ виходить зі складу Всесвітньої туристської організації ООН (UNWTO). Про це повідомляється на сайті "правової інформації" РФ, передає Час Пік.

"Відповідно до ст. 36 Федерального закону "Про міжнародні договори Російської Федерації" прийняти пропозицію МЗС Росії, погоджену із зацікавленими федеральними органами виконавчої влади, про вихід Російської Федерації зі Всесвітньої туристської організації", - йдеться у тексті документа.

Нагадаємо, СРСР виступив в організацію у 1975 році, РФ залишалася в ній як правонаступниця Радянського Союзу.

27 квітня 2022 року Всесвітня туристична організація ООН повідомила, що РФ вийде зі складу організації до кінця поточного року.

"Того дня після запиту низки країн, серед яких були Гватемала, Литва, Колумбія, Польща, Словенія та Україна, планувалося виключити Росію з UNWTO через російську військову операцію, яка триває в Україні з 24 лютого. Проте Росія, не чекаючи підсумків голосування, сама оголосила про намір вийти з організації", - пише російське видання "Коммерсантъ".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк