14.06.2022, 09:01

Байден продовжив санкції проти Білорусі ще на один рік

Президент США Джозеф Байден

Президент США Джозеф Байден продовжив на 1 рік національну надзвичайну ситуацію через загрозу національній безпеці та зовнішню політику Сполучених Штатів з боку Білорусі, що передбачає продовження санкцій проти влади цієї країни.

Президент США Джо Байден продовжив санкції проти Білорусі, накладені через фальсифікацію президентських виборів. Про це ]]>повідомляється ]]>на офіційній сторінці Білого дому, повідомляє Час Пік.

"Дії та політика деяких членів уряду Білорусі та інших осіб, а також зловмисна діяльність білоруського режиму та постійні зловживання продовжують становити незвичайну та надзвичайну загрозу національній безпеці та зовнішній політиці Сполучених Штатів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, надзвичайний стан через дії керівництва Білорусі було введено у США 16 червня 2006 р. (указ №13405), а потім розширено 9 серпня 2021 р. (указ №14038).

Причиною для запровадження санкцій у Білому домі називають незаконну та репресивну діяльність влади у Білорусі, пов'язану з фальсифікацією президентських виборів, а також ліквідацію політичної опозиції. Крім того, уряду країни інкримінують створення загрози міжнародним цивільним авіаперевезенням.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк