21.06.2022, 11:53

Качинський залишив посаду віце-прем'єра Польщі

Ярослав Качиньский

Глава польської правлячої партії "Право і справедливість", віце-прем'єр Ярослав Качинський заявив про свій вихід з уряду.

Віце-прем'єр-міністр Польщі та голова правлячої партії "Право та справедливість" Ярослав Качинський пішов у відставку. Про це він сказав в інтерв'ю Польській агенції друку, повідомляє Час Пік.

"Я більше не в уряді. Прем'єр-міністр Матеуш Моравецький і, наскільки знаю, президент Анджей Дуда прийняв мою відставку", – сказав Качинський.

Він повідомив, що тепер хоче сконцентруватися на роботі в партії, щоб вона не лише перемогла на наступних виборах, але й залишалася при владі.

Качинський додав, що його наступником у ролі віце-прем'єра стане голова Міністерства національної оборони Маріуш Блащак. Комітетом безпеки, який раніше очолював Качинський, керуватиме заступник голови Офісу прем'єр-міністра Збігнєв Гофман.

Нагадаємо, Качинський вважається неформальним правителем Польщі. Останнім часом він виступав за безпосередню участь НАТО у війні в Україні.

Президент України Володимир Зеленський нагородив Ярослава Качинського та голову уряду Польщі Матеуша Моравецького орденом князя Ярослава Мудрого ІІ ступеня "за вагомий особистий внесок у зміцнення українсько-польського міждержавного співробітництва, підтримку незалежності та територіальної цілісності України".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк