23.06.2022, 14:26

Чехія припинила видачу віз громадянам РФ та Білорусі до кінця березня 2023 року

Иллюстративное фото / Открытый источник

Уряд Чехії вирішив не видавати візи та тимчасовий дозвіл на проживання громадянам РФ та Білорусі до кінця березня 2023 року. Проте є низка винятків.

Уряд Чеської Республіки затвердив пропозицію МЗС країни щодо припинення видачі віз та посвідок на проживання громадянам РФ та Білорусі до кінця березня 2023 року, повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Чехія тимчасово призупинила видачу нових віз росіянам та білорусам, за винятком випадків гуманітарного характеру.

У МЗС Чехії уточнили, що заяви на надання права перебування в країні, які будуть подані у дипломатичні представництва громадянами РФ та Білорусі, згідно з новим положенням закону, вважатимуться неприйнятними. Це означає, що їх не буде розглянуто.

"Цей крок має служити для захисту зовнішньополітичних інтересів Чеської Республіки у зв'язку із збройним конфліктом на території України, спричиненим вторгненням військ Росії та підтриманим республікою Білорусь", - зазначили у відомстві.

Проте обмеження з візами стосуватимуться не всіх. Наприклад, росіяни та білоруси, які вже мають дозвіл на проживання, зможуть його продовжити. Також отримати візу чи посвідку на проживання зможуть білоруси та росіяни, які є членами сім'ї громадянина Чехії чи іншої країни ЄС.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк