14.07.2022, 09:01

В Угорщині оголосили про запровадження надзвичайного стану в енергетиці

Фото: depositphotos.com

Уряд Угорщини оголосив про запровадження із серпня надзвичайного стану в енергетиці. Запускається спеціальна програма, яка включає збільшення внутрішнього видобутку газу. Також запроваджується заборона на експорт енергоносіїв та дров.

Держсекретар уряду Угорщини Золтан Ковач заявив, що в країні оголосили "надзвичайну ситуацію" через енергетичну кризу, що триває. Запроваджується план із семи пунктів для підготовки до майбутніх урядових заходів у серпні, повідомляє Час Пік з посиланням на закордонні ЗМІ.

"Угорщина оголошує надзвичайний стан у галузі енергетики, оскільки у значній частині Європи спостерігається енергетична криза. За рік ціна на електроенергію зросла понад уп'ятеро, на газ - понад ушестеро, і не видно, чим це скінчиться. Схоже, газу у Європі на зимовий період не вистачить. Мета НС - підготовка до кризи та зміцнення енергетичної безпеки", – заявив міністр, керуючий адміністрацією прем'єр-міністра Гергель Гуляш.

Золтан Ковач зазначив, що основні заходи уряду включатимуть збільшення внутрішнього видобутку природного газу з 1,5 млрд кубометрів до 2 млрд кубометрів на рік, заборону на експорт джерел енергії, збільшення внутрішнього виробництва бурого вугілля.

Додаткові заходи будуть містити повторний запуск електростанції та розширення роботи атомної електростанції. Буде введено в експлуатацію додаткові енергоблоки ТЕС "Матра" та збільшено генерацію на АЕС "Пакш".

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто відповідатиме за забезпечення додаткового постачання газу. Угорщина зараз веде переговори з Болгарією та Румунією про додаткові постачання газу, щоб його вистачило на весь опалювальний сезон.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк