12.08.2022, 13:27

Кремль, ймовірно, навмисно знищив у боях бригаду, яка звірювала у Бучі, - ISW

Марина Началова | Всі новини автора

64-а окрема гвардійська мотострілецька бригада 35-ї загальновійськової армії РФ, ймовірно, була повністю знищена в боях, можливо, в рамках навмисної спроби Кремля приховати військові злочини, скоєні нею в Київській області.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), повідомляє Час Пік.

Як зазначається, журналіст-розслідувач Радіо Свобода Марк Крутов провів розслідування щодо бригади після її участі у звірствах у Бучі та дійшов висновку, що після важких боїв на Ізюмському та Слов'янському напрямках бригада практично припинила своє існування.

Крутов заявив, що з 1500 солдатів, які перебували у бригаді до війни, ймовірно, загинуло від 200 до 300 людей. Крутов процитував оцінки директора CNA Russia Studies Майкла Кофмана про те, що типове співвідношення вбитих та поранених у бою становить приблизно 1 до 3,5, що означає, що 64-а ОМБр мала від 700 до 1000 поранених у бою.

Російські підрозділи, які так сильно деградували в ході бойових дій, характерно розформовувати, а тих, хто залишилися живими, передислокувати в інші бойові частини. Однак Путін надав бригаді почесне звання «гвардійська» 18 квітня після появи доказів скоєння нею військових злочинів у Бучі. Бригада була терміново відправлена ​​назад у зону бойових дій на сході України, не маючи часу на відпочинок, перегрупування, отримання поповнення чи відновлення. На той час ходили чутки, що Кремль прагнув знищити бригаду в бою, щоб уникнути розкриття її військових злочинів.

Варто зазначити, що нещодавно в російському сегменті соцмереж з'явився пост з фотографією жалобного стенду, на якому розміщено інформацію про 44 солдатів і офіцерів 64-го ОМБр. У підписі йшлося про те, що особового складу бригади вже "практично не існує".

Читайте ще: Генштаб оновив інформацію про втрати ворога: більше 43 тисяч окупантів вже удобрюють українську землю

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк