23.09.2022, 12:59

Латвія відправить в Україну 45 дронів Atlas PRO

Иллюстративное фото / Открытый источник

Волонтери з Латвії передадуть Україні 45 безпілотників Atlas PRO, які придбали на гроші, зібрані на купівлю турецьких Bayraktar TB2.

Зібрані для купівлі Bayraktar TB2 кошти волонтери з Латвії витратили на придбання 45 БПЛА Atlas PRO. Про це стало відомо від глави Міноборони Латвії Артіса Пабрікса та організаторів збору коштів, повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

Спочатку волонтери оголосили збір 5 млн євро з метою купити для ЗСУ Bayraktar TB2, але потім вирішили витратити вже зібрані 900 тис. євро на дешевші БПЛА виробництва латвійської компанії Atlas Aerospace.

За словами голови Міноборони Артіса Пабрікса, ситуація в Україні змінюється щодня. На збір запланованих 5 млн євро буде потрібно багато часу, тоді як українські військові потребують дронів прямо зараз. Виробник швидко підготував Atlas PRO до відправки в Україну.

Такі дрони активно використовуються ЗСУ. Atlas PRO оснащується трьома гвинтами, відеокамерою або тепловізором. Українські військові використовують латвійські дрони для коригування вогню та розвідки.

Технічні характеристики:

  • радіус дії: 50 км
  • автономність роботи: 50 хв
  • гранична швидкість: 120 км/год
  • макс. висота: 6 000 м
  • вага: 1,7 кг

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк