02.10.2022, 14:56

Благаю зупинити цю спіраль насильства і смерті: Папа Римський звернувся до Путіна

Віктор Білий | Всі новини автора

Папа Римський Франциск під час недільної молитви звернувся до Володимира Путіна і Володимира Зеленського з закликом до миру. Він стурбований тим, що над світом нависла ядерна загроза.

"Хід війни в Україні став настільки серйозним, руйнівним, загрозливим, що викликає велике занепокоєння... Ця жахлива і неймовірна рана людства замість того, щоб гоїтися, продовжує кровоточити все сильніше, ризикуючи поширитися далі. Скільки крові має ще пролитися, щоб ми усвідомили, що війна ніколи не є рішенням", - цитує Франциска Vatican News.

Він заявив, що глибоко засмучений тисячами жертв та руйнуваннями, які залишили багатьох людей без даху над головою.

"Тривожно, що світ дізнається про географію України з таких назв, як Буча, Ірпінь, Маріуполь, Ізюм, Запоріжжя, які стали місцями невимовних страждань та страху", - сказав Франциск.

Папа Римський зазначив, що останні події суперечать принципам міжнародного права (мається на увазі імітація Росією анексії) та збільшують ризик ядерної ескалації з непрогнозованими та катастрофічними наслідками для всього світу.

"Чому людство знову зіткнулося з атомною загрозою? Це абсурд. Моє звернення адресоване передусім президенту Російської Федерації з проханням припинити цю спіраль насильства та смерті. Глибоко засмучений величезними стражданнями українського народу через агресію, яку він зазнав, я звертаюся з не менш впевненим. закликом до президента України бути відкритим до серйозних пропозицій світу", - сказав Папа Римський.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк