31.10.2022, 08:30

Безпілотники Bayraktar TB2 та Akıncı оснастять ракетами класу "повітря-повітря" для боротьби з дронами-камікадзе

БПЛА Bayraktar TB2

Турецька компанія-виробник бойових безпілотників Baykar має намір обладнати свої БПЛА ракетами "повітря-повітря", щоб Україна могла протистояти іранським дронам-камікадзе, які застосовує РФ.

Турецька компанія Baykar вже підписала контракт на інтеграцію зенітної ракети Sungur, якою можна збивати дрони-шахіди та гелікоптери РФ. Про це повідомив гендиректор Baykar Халук Байрактар, передає Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

Під час виставки SAHA Expo на цьому тижні компанія підписала контракт із турецьким ракетобудівним гігантом Roketsan щодо інтеграції ракети ППО Sungur для боротьби з безпілотниками.

Baykar планує оснастити БПЛА Bayraktar TB2 та Akıncı ракетами класу "повітря-повітря", що дозволить їм протистояти таким безпілотникам як "Shahed-136".

"Незабаром наші Bayraktar TB2 і Akıncıs матимуть ракети класу "повітря-повітря" не тільки для поразки безпілотників, але й інших ворожих літаків. Ми проводимо випробування", - сказав Халук Байрактар ​​на оборонному ярмарку у Стамбулі.

Генеральний менеджер Roketsan Мурат Ікінчі під час підписання контракту заявив, що впровадження ракет Sungur "змінить ситуацію".

"Сунгур - це перевірений боєприпас, який особливо ефективний проти цілей, що рухаються, таких як вертольоти і безпілотники. Використання його з наших безпілотних літальних апаратів (БПЛА) як ракету класу "повітря-повітря" змінить правила гри", - заявив Мурат Ікінчі.

Байрактар також зазначив, що іранські дрони-камікадзе повільні, шумні та летять на низькій висоті, що робить їх "легкими мішенями".

"Ми повністю підтримуємо Україну в захисті свого суверенітету", - сказав Байрактар.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк