27.11.2022, 17:24

Несподівано: Путін готував вторгнення до ще однієї країни, - ЗМІ

Марина Началова | Всі новини автора

За кілька місяців до повномасштабного вторгнення в Україну президент РФ Володимир Путін готувався до нападу на Японію влітку 2021 року.

Про це пише американське видання ]]>Newsweek]]>, посилаючись на лист, написаний особою, яка співпрацює з ФСБ, адресована російському правозахиснику та журналісту Володимиру Осечкіну.

Електронного листа від 17 березня надіслано агентом із псевдомнімом «Вітер змін» Володимиру Осєчкіну, який керує антикорупційним сайтом Gulagu.net і зараз перебуває у вигнанні у Франції.

"У серпні 2021 року Росія "цілком серйозно готувалася до локального військового конфлікту з Японією", - повідомив агент в електронному листі Осечкіну.

Агент ФСБ припустив, що Росія натомість через кілька місяців вирішила вторгнутися в Україну.

«Впевненість у тому, що країни увійдуть до стадії гострого протистояння і навіть війни, була високою. Чому для війни в результаті було обрано Україну [сценарій не сильно змінився] — це інше питання», — написав він.

Інформатор докладно розповів про пересування гелікоптерів радіоелектронної боротьби, націлених на Японію, тоді як російську пропагандистську машину також запустили з величезним поштовхом до того, щоб затаврувати японців «нацистами» і «фашистами».

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: