07.12.2022, 13:54

Сенат США погодив проєкт оборонного бюджету на 2023 рік: на допомогу Україні заклали 800 млн доларів

Сенат США согласовал проект оборонного бюджета

Сенат США погодив проєкт оборонного бюджету на 2023 рік на рекордну суму, частина грошей піде на військову допомогу Україні.

Сенат США 6 грудня погодив проєкт оборонного бюджету на 2023 рік на рекордні 847,3 млрд доларів. Частина грошей піде на військову допомогу Україні. Документ оприлюднено на ]]>сайті ]]>конгресу США, повідомляє Час Пік.

Сенатори погодилися надати Україні додаткову військову допомогу на суму щонайменше 800 млн дол., що на 500 млн дол. більше, ніж запитував президент Джо Байден раніше цього року.

"Нарощування допомоги Україні та НАТО. Проєкт розширює та модифікує ініціативу допомоги Україні у сфері безпеки та затверджує виділення додаткових 800 млн дол. допомоги у 2023 фінансовому році", – йдеться у документі.

Проєкт також передбачає виділення 6 млрд дол. на стримування Росії в Європі, продовжує заборону на військову співпрацю з Москвою на п'ять років, а також передбачає сприяння виключенню РФ із міжнародних організацій, включаючи G20.

Цей проєект оборонного бюджету може стати найбільшим в історії США. Конгресмени та сенатори мають проголосувати за узгоджений документ, після чого його підпише президент США Джо Байден.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк