16.04.2023, 18:35

Президент Бразилії закликав створити аналог G20 для миру в Україні

Оксана Мовчан | Всі новини автора
лула

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва закликав країни Латинської Америки, Китаю та ОАЕ до створення "Великої двадцятки" для миру в Україні.

Про це повідомляє щоденна колумбійська газета ]]>El Tiempo]]>, передає Час Пік. 

Луїс Інасіу Лула повідомив, що спілкувався із президентами Об'єднаних Арабських Еміратів і Китаю про створення групи, яка буде подібна до G20. Це все він робить заради посередництва у війні Росії проти України.

"Учора я говорив з еміратським шейхом Мохаммедом бен Заїдом аль Нагаяном про війну. Я говорив із главою Китаю Сі Цзіньпіном про мир. І я думаю, що ми знаходимо людей, які вважають за краще говорити про мир, а не про війну. Я думаю, ми доб'ємося успіху", - заявив він.

Візит Сілви до Китаю був зосереджений на зміцненні зв'язків і поширенні повідомлення про те, що "Бразилія повернулася як ключовий гравець на світовій арені". Але ж, країна балансує на межі, оскільки також прагне тісніших зв'язків із Вашингтоном.

Нагадаємо, нещодавно, під час сніданку з журналістами, глава Бразилії зробив скандальну заяву щодо війни РФ проти України. Лула запропонував Києву "поступитися" країні-агресорові Кримським півостровом, щоб покласти край збройному протистоянню.

Читайте також:

Обвинуваченому у "зливі" даних Пентагону загрожує до 15 років ув'язнення, - ЗМІ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: