02.05.2023, 18:34

Нова методичка від Кремля: росіян готують до поразки

Оксана Мовчан | Всі новини автора
росия

Кремль видав російським ЗМІ нову методичку про те, як висвітлювати майбутній контрнаступ ЗСУ. В ній пропагандистам заборонено налаштовувати росіян на перемогу російської армії.

Про це повідомляє інформаційний ресурс ]]>"Медуза"]]>, передає Час Пік.

Видання зазначає, що Кремль закликає пропагандистів "не занижувати очікування" від анонсованого контрнаступу ЗСУ.

Також роспропаганді забороняють заспокоювати росіян розповідями про те, що "Київ не готовий" до контрнаступу. Навпаки провладні ЗМІ повинні акцентувати на тому, що Україна отримує потужну підтримку від Заходу.

Така стратегія, за інформацією джерела вирішує два пропагандистські завдання.

"По-перше, якщо український наступ буде невдалим, можна буде заявити про умілі дії російської армії проти потужного противника. Таким чином, ідеологічне значення російської перемоги буде більшим. Якщо Україна за допомогою зброї з США і Європи досягне якихось успіхів і займе території, їх втрата теж буде зрозуміла: весь Захід зосередив величезні зусилля на фронті, але його успіхи - в порівнянні з цими зусиллями — дуже скромні. Тобто російська армія, загалом, теж впоралася", - пояснюють джерела "Медузи".  

Крім того, методичка "радить" пропагандистам "не педалювати" тему видатків російського бюджету на "відновлення інфраструктури" в окупованих районах України. Кремль побоюється, що росіяни будуть незадоволені витратами на українські території при наявності проблем в самій РФ.

"Краще не показувати в конкретних сумах, скільки забрали (з держбюджету РФ на відновлення українських міст). З Кримом це вже було", — наголошує джерело інформації.

Також методичка рекомендує пропагандистам "не мусувати" тему підготовки до парадів 9 травня. Причини цього джерела не коментують.

Читайте також:

У Литві заборонили тоталітарну пропаганду: деталі чинного закону

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк