09.05.2023, 11:56

"Друга армія світу закінчилась": як пройшов "День побєдобєсія" у Москві - відео

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Парад перемоги

Сьогодні у Москві пройшов військовий парад з нагоди Дня Перемоги. Захід провели з посиленими заходами безпеки, військової техніки на ньому було значно менше, ніж зазвичай, а Путін під час промови знову звинуватив Захід у "провокації конфлікту".

Кадри з місця події опублікували українські Telegram-канали з посиланням на російські джерела, передає Час Пік.

Повідомляється, що у заході взяли участь лише курсанти різних навчальних закладів. Серед техніки там було пару Іскандерів, десяток БМП. Танк був лише один — музейний Т-34 1940-х років. Авіацію на параді скасували, як і минулого року. Це вкотре підтверджує, що Росія зазначає значних втрат у війні, проте намагається удавати, що це не так.

Також "влада" посилила заходи безпеки. Певно, чогось таки боялась, бо підготувала ловців дронів.

Крім того, під час своєї "урочистої" промови російський диктатор Путін переконував людей, що війну в Україні розпочала не РФ. Він продовжує поширювати пропаганду і налаштувати людей проти Заходу. Путін знову звинуватив його у тому, що той нібито "провокує конфлікти":

"Сьогодні цивілізація знову перебуває на вирішальному переломному рубежі. Проти нашої Батьківщини знову розв'язано справжню війну. Для нас, Росії немає недружніх як на Заході, так і на Сході", — заявив диктатор.

Українська влада одразу зреагувала на цю подію і висміяла її. Наприклад, секретар РНБО Данілов зазначив, що парад буде гідним Путіна тоді, коли на ньому крокуватимуть мертві окупанти:

"Декілька годин можуть крокувати «парадом» на «червоній площі» мертві російські окупанти, які безславно і без честі загинули в Україні. Це єдиний парад, який гідний приймати вбивця українських дітей путін у свого чвк-війська, і єдина правда, яку мають знати росіяни про свою країну", — написав Данілов у Facebook.

Читайте також: Путін намагається використати парад 9 травня для демонстрації свого впливу в Центральній Азії - ISW

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк