10.05.2023, 16:42

"Звані гості чи живий щит": представник ГУР прокоментував візит лідерів низки країн до Москви

Оксана Мовчан | Всі новини автора
речник

Лідери Казахстану, Таджикистану, Вірменії, Узбекистану, Киргизстану та самопроголошений президент Білорусі були запрошені на парад до РФ з метою безпеки Кремля.

Про це, з посиланням на заяву представника Головного управління розвідки Міноборони України Андрія Юсова в ефірі телемарафону, передає Час Пік.

Він зазначив, що якби Україна щось хотіла зробити в Москві 9 травня, ефект був би помітним. Але цілями нашої країни є військові об'єкти, а не пропагандистські заходи.

За словами Юсова, вчора світ побачив так званий "парад перемоги" без перемоги, оскільки жодних цілей з тих, які озвучувало російське керівництво, виконано не було. У тому числі окупанти не змогли взяти під свій контроль Бахмут до 9 травня. І на цьому фоні влада країни-агресора змушена звинувачувати не режим диктатора Володимира Путіна, а "зловісну Україну".

"Взагалі, головна небезпека вчора для жителів РФ виходила власне від їхнього ж режиму. Ворог завжди готує кілька сценаріїв для реалізації й один з них - провокації проти власного населення", - розповів представник ГУР. 

Він підкреслив, що неконтрольовані речі 9 травня все ж таки відбулися. Зокрема, це акція "Безсмертний полк", яку фактично заборонили в Росії через побоювання, що люди почнуть масово виходити на вулиці не з портретами уявних ветеранів, а вбитих на війні проти України солдатів.

"Крім того, живим щитом вони забезпечили червону площу та російський істеблішмент у вигляді кількох залежних президентів, які не змогли відмовити. Тому сценарій обрали інший", - додав Юсов.

Читайте також:

Остаточний план контрнаступу ЗСУ не затверджений президентом, - Данілов

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк