27.08.2023, 11:37

Вибухи на газовій заправній станції в Румунії: є загиблий, десятки постраждалих

Взрывы на газовой заправочной станции в Румынии

В окрузі Креведія у Румунії ввечері 26 серпня сталося кілька вибухів на заправній станції LPG зі зрідженим газом. Внаслідок вибухів та пожежі одна людина загинула, щонайменше 58 отримали серйозні поранення.

Вибухи пролунали на трасі DN1A, приблизно за 30 км від румунської столиці Бухареста. Заправна станція була закрита після перевірок, але продовжувала працювати, повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

На заправці знаходилося шість резервуарів по 10 тисяч літрів кожен, два з яких були повністю заповнені. Люди, які живуть у радіусі 700 метрів від місця вибуху, були евакуйовані.

Зазначається, що останні три вибухи пролунали, коли пожежники вже почали гасити полум'я, внаслідок чого постраждало багато рятувальників. Станом на ранок 27 серпня відомо про 58 постраждалих, 39 з них – пожежники.

Влада заявила, що щонайменше вісім постраждалих отримали серйозні опіки. Чотирьох планують відправити на лікування за кордон.

Внаслідок події одна людина померла. За словами голови Департаменту з надзвичайних ситуацій Раєда Арафата, смерть людини сталася у лікарні після зупинки дихання. Потерпілого вдалося реанімувати, але у нього стався серцевий напад.

У Міністерстві внутрішніх справ створено кризовий штаб, до складу якого входить прем'єр-міністр Марчел Чолаку.

Президент Румунії Клаус Йоханніс назвав це трагедією і зажадав терміново провести розслідування.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія анімації "Час Пікчерс продакшн" в колаборації з гуртом FoxBox до Дня Незалежності України презентують кліп нової пісні "Задля тебе". У цей непростий для всіх українців час дуже важливо оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк