31.08.2023, 07:31

Атака українських безпілотників на аеродром у російському Пскові: перші супутникові знімки наслідків

Атака украинских беспилотников на аэродром в российском Пскове

З'явилися перші супутникові знімки наслідків атаки безпілотників на аеродром у Пскові в ніч проти 30 серпня. На знімках видно, що пошкоджено щонайменше 2 літаки типу Іл-76.

Супутникові знімки від Planet Labs ]]>опублікували ]]>"Схеми". Після аналізу знімків пошкодження літаків підтвердив авіаексперт Анатолій Храпчинський, до якого журналісти звернулися за коментарем, повідомляє Час Пік.

"На супутниковому знімку ми бачимо, що ушкоджено поверхню біля крил, скоріш за все дронами намагались влучити у паливні баки, які знаходяться у тій частині літака. Але і це все одно вивід літака на капітальний ремонт, який займе щонайменше 2-3 місяці", – пояснив Храпчинський.

Біля одного з літаків можна помітити два червоні автомобілі, схожі на пожежні, які могли залучити для гасіння пожежі.

Як пишуть "Схеми", цей тип літаків постійно базується на аеродромі Пскова. Літаки з цього аеродрому використовує 76-а гвардійська десантно-штурмова дивізія армії РФ - "псковська дивізія", одна з тих, що брала участь у захопленні Бучі на початку повномасштабного вторгнення.

Раніше представник ГУР Андрій Юсов підтвердив знищення чотирьох та пошкодження ще кількох російських Іл-76 у Пскові в результаті атаки БПЛА.

"Знищені 4 одиниці - це означає, що ураження не дозволяють відновити цей літак і повернути його виконання завдань. Їх використовують для транспортування особового складу окупантів та їхньої техніки. Також є інформація про пошкодження ще кількох одиниць", – сказав Юсов.

Зазначається, що частина аеродрому, де могли перебувати інші пошкоджені літаки, про які йшлося у повідомленні ГУР, не видно через високу хмарність.

Последствия атаки украинских беспилотников на аэродром в российском Пскове Последствия атаки украинских беспилотников на аэродром в российском Пскове Последствия атаки украинских беспилотников на аэродром в российском Пскове

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія анімації "Час Пікчерс продакшн" в колаборації з гуртом FoxBox до Дня Незалежності України презентують кліп нової пісні "Задля тебе". У цей непростий для всіх українців час дуже важливо оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк