01.01.2024, 15:12

У Японії стався потужний землетрус: є загроза цунамі

В Японии произошло мощное землетрясение

У Японії відбулася серія потужних землетрусів. Зафіксовано два сильні підземні поштовхи, які сталися майже одночасно, з різницею у кілька хвилин. Внаслідок землетрусу існує загроза цунамі.

На заході Японії у префектурах Ніігата та Ісікава сталася серія потужних землетрусів. Про це ]]>повідомляє ]]>Головне метеорологічне агентство Японії. У метеоагентстві оцінили їхню магнітуду в 5,7 та 7,4 бала за шкалою Ріхтера, передає Час Пік з посиланням на закордонні ЗМІ.

У Токіо, Осаці та Кіото пройшла вібрація після сильних поштовхів. Поки що немає інформації про пошкодження в інфраструктурі та постраждалих.

На заході Японії зупинили рух швидкісних поїздів. Крім того, призупинено рух поїздів на станціях від Токіо до Одавара та Тоєнасі до Сін-Кобе.

Оператори зв'язку Softbank та KDDI повідомили про збої телефонного зв'язку та інтернету в Ісікаві та Ніїгаті. Понад 35 тисяч будинків у центральній частині Японії залишилися без електропостачання. Телеканали відмінили новорічні розважальні передачі.

Японське метеорологічне агентство опублікувало попередження про цунамі заввишки до 5 метрів для прибережних префектур Ісікава, Ніігата та Тояма.

Прем'єр-міністр Фуміо Кісіда заявив, що влада все ще оцінює масштаби збитків, й жителям потрібно підготуватися до нових поштовхів.

"Мешканці повинні залишатися напоготові щодо подальших можливих землетрусів, і я закликаю людей з районів, де очікується цунамі, якнайшвидше евакуюватися", - сказав Кісіда.

Сильні хвилі також зафіксовано поряд із найбільшою у світі АЕС "Касівадзаки-Каріва", реактори якої перебувають у зупиненому стані. У зв'язку з надзвичайною ситуацією японські енергетичні компанії розпочали екстрені перевірки стану атомних об'єктів.

У Сахалінській області РФ після серії землетрусів у Японії було оголошено тривогу цунамі. Як повідомило ГУ МНС РФ по області, під вплив хвиль цунамі можуть потрапити райони західного узбережжя Сахаліну. Проводиться евакуація населення до безпечних місць.

"Усім, хто перебуває у прибережній частині Татарської протоки, слід негайно покинути узбережжя й сховатися на височинах - 30-40 м над рівнем моря", - заявили в МНС РФ.

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк