01.01.2024, 19:42

Італія перейняла головування у групі послів G7 з підтримки України

Оксана Мовчан | Всі новини автора
вапр

Італія головуватиме в групі послів G7, які допомагають Україні у втіленні реформ 2024 року.

Про це, посиланням на допис послів у ]]>Twitter]]>, передає Час Пік.

"Посольство Італії в Україні з гордістю бере на себе президентство в Групі підтримки України послів G7 на 2024 рік. Велика подяка Посольству Японії в Україні за видатне головування у 2023 році. Ми як і раніше прагнемо тісно співпрацювати з Україною у сприянні реформам і протидії агресії Росії", - йдеться у повідомленні.

Італія розпочала головування у G7, змінивши на цій посаді Японію. До складу "Групи семи" входять США, Британія, Франція, Італія, Німеччина, Канада і Японія, а також ЄС як об'єднання.

Італійська сторона висловила щиру подяку Японії за чудове головування в цій Групі у 2023 році.

І наголосила на відданості тісній співпраці з Україною у сфері проведення реформ та протидії російській агресії.

Допомога Італії:

  • Від початку повномасштабного вторгнення Італія передала Україні сім пакетів військової допомоги.
  • Нещодавно міністр оборони Італії Гвідо Крозетто заявив, що Італія висловила наміри про передачу Україні восьмого пакета військової допомоги. Тепер країна думає, яке обладнання можна передати Києву.
  • Також у грудні уряд Італії ухвалив постанову, яка дозволяє країні надавати військову підтримку Україні до кінця 2024 року. Тепер це рішення має підтримати парламент країни.

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте також:

У Москві в новорічну ніч сталася пожежа на території гірськолижного комплексу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк