19.01.2024, 14:25

"Готуємось до конфлікту з Росією": Голова військового комітету НАТО зробив важливе попередження

ічсмирп

Голова військового комітету НАТО Роб Бауер закликав мешканців країн – членів Альянсу бути готовими до конфлікту з РФ. 

Про це повідомляє інформаційний ресурс ]]>Sky News]]>, передає Час Пік.

"Ми маємо усвідомити, що те, що ми живемо в мирі — це не факт. І тому ми (сили НАТО. — Ред.) готуємося до конфлікту з Росією. Але дискусії набагато ширші. Це також промислова база, а також люди, які повинні розуміти, що вони відіграють певну роль", — наголосив він.

Голова військового комітету НАТО зазначив, що у Швеції зробили правильний крок, а саме закликали своїх громадян готуватися до конфлікту на початку січня. 

"Звідси починається усвідомлення того, що не все можна спланувати й не все вийде без проблем у найближчі 20 років", — додав Бауер.

Бауер зробив свою заяву напередодні найбільших навчань НАТО з часів холодної війни. Зокрема, Альянс має на меті зімітувати захист від потенційного вторгнення російських військ.

У навчаннях Steadfast Defender очікується участь приблизно 90 тисяч військовослужбовців, з помітним внеском 20 тисяч військовослужбовців з Великої Британії. Ці навчання, які триватимуть до травня 2024 року, і демонструватимуть відданість НАТО готовності та колективній обороні.

Читайте також:

Європарламент ухвалив резолюцію, яка засуджує уряд Угорщини за підрив основоположних цінностей ЄС

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: