28.01.2024, 21:21

У Йорданії безпілотник атакував військову базу США: є загиблі та поранені

вапрол

Внаслідок удару безпілотника на території Йорданії, неподалік від кордону з Сирією, було вбито трьох військовослужбовців США, а ще 25 отримали поранення.

Про це пише ]]>ВВС]]>, із посиланням на заяву Центрального командування США (Centcom) і заяву президента США, передає Час Пік.

У ніч на 28 січня 2024 року невелика американська військова база Tower 22, розташована на перетині ліній державних кордонів Йорданії, Сирії та Іраку, зазнала удару безпілотним апаратом.

За повідомленням видання, президент США Джо Байден заявив, що атаку здійснили "радикальні групи бойовиків, яких підтримує Іран".

Це перша загибель американських солдатів у регіоні після нападу ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня.

"Хоча ми все ще збираємо факти цієї атаки, ми знаємо, що вона була здійснена радикальними групами бойовиків, яких підтримує Іран, які діють у Сирії та Іраку. Не сумнівайтеся — ми притягнемо всіх винних до відповідальності в час і способом, який самі оберемо", – сказав він.

Це стало першим випадком, коли військові США загинули від вогню на Близькому Сході після початку війни між Ізраїлем та ХАМАСом у Газі. Центральне командування США зазначило, що також 25 американських військовослужбовців дістали поранення внаслідок атаки безпілотника.

"Троє американських військовослужбовців, яких ми втратили, були патріотами у найвищому розумінні. Ми з Джилл (перша леді США Джилл Байден — ред.) приєднуємося до сімей і друзів наших загиблих — і американців по всій країні — у сумі за втратою цих воїнів у цій мерзенній і цілком несправедливій атаці", — додав Байден.

Імена загиблих і поранених військовослужбовців поки не розголошуються, оскільки офіційні особи працюють над повідомленням їхніх родин.

Читайте також:

Бронь від мобілізації для ФОП: скільки потрібно заплатити, щоб отримати відстрочку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк