16.02.2024, 15:47

У РФ повідомили про смерть Навального в колонії: у мережі з'явилося звернення опозиціонера на випадок "якщо мене вб'ють"

Федеральна служба виконання покарань стверджує, що російський опозиційний політик Олексій Навальний помер 16 лютого поточного року у виправній колонії №3 Ямало-Ненецького автономного округу РФ, де він перебував.

Про це йдеться на офіційному сайті служби, передає Час Пік.

"Шістнадцятого лютого 2024 року у виправній колонії №3 засуджений Навальний А.А. після прогулянки відчув себе погано, практично відразу знепритомнівши. Негайно прибули медичні працівники установи, була викликана бригада швидкої медичної допомоги. Реанімаційні заходи позитивних результатів не дали. Лікарі швидко констатували смерть засудженого. Причини смерті встановлюються", - йдеться у повідомленні.

Російський телеканал RT із посиланням на джерела повідомляє, що в Олексія Навального нібито відірвався тромб. Навальному стало погано сьогодні близько першої години дня за місцевим часом (тобто близько 11 години по Москві). Йому викликали швидку допомогу. Медики намагалися відкачати Олексія, але о 14:17 він помер.

Команда Навального заявила, що не має достовірної інформації.

Мати Навального повідомила у мережі, що бачили сина у колонії 12 числа, були на побаченні.

"Не хочу чути жодних співчуттів. Бачили сина в колонії 12 числа, були на побаченні. Був живий, здоровий, життєрадісний", - повідомила мати Олексія Людмила Навальна.

Президент Володимир Зеленський у відповідь на новину про смерть у колонії РФ опозиціонера Олексія Навального заявив, що його вбив російський диктатор Володимир Путін.

"Щойно стало відомо, що в російській в'язниці загинув Олексій Навальний. Очевидно, він убитий Путіним, як і тисячі інших закатованих через одну цю істоту. Путіну все одно, хто загине, аби він зберіг свої позиції. Саме тому не повинен зберегти нічого. Путін все має програти, все має втратити та відповідати за скоєне", - сказав президент України.

Що пишуть опозиціонери про смерть Олексія Навального:

Михайло Ходорковський: "Якщо це правда, то, незалежно від формальної причини, відповідальність за передчасну смерть несе особисто Володимир Путін, який спочатку санкціонував отруєння Олексія, а потім посадив його до в'язниці".

Дмитро Гудков: "Навіть якщо Олексій помер від "природних" причин, їх викликали його отруєння та подальші тюремні тортури. Кров – на Путіні. Ще одна на додаток до сотень тисяч, убитих – також їм – на війні. Звичайно, вбивця не він один – але й усі його підручні. І ще – страшне та важливе. Сьогодні відчинилися ворота до смертної кари для політв'язнів. А потім – і для всіх".

Катерина Шульман: "Минулого вівторка я чула аудіозапис його голосу, зроблений під час судового засідання, яке було за день до цього, у понеділок. Це був голос здорової, енергійної невичерпної людини. Коли в людини зірвані зв'язки, запалення легень, серце не тягне". або він голодний, це чути по голосу – повірте викладачеві. Тиждень тому він був здоровий і сповнений сил. Жодних версій, крім вбивства, у нас не залишається".

У мережі з'явився уривок із фільму "Навальний" Деніела Рора, 2022 рік. На ньому Навальний дав відповідь на питання, що робити, якщо його вб'ють...:

"Не можна здаватися. Якщо це сталося, це означає, що ми надзвичайно сильні в цей момент, якщо вони вирішили мене вбити. Потрібно використати цю силу. Не здаватися. Пам'ятати, що ми величезна сила, яка знаходиться під гнітом цих поганих чуваків лише тому, що ми не можемо усвідомити, наскільки дійсно ми сильні. Все, що потрібно для торжества зла, - бездіяльність добрих людей".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: