17.02.2024, 11:18

У російському Іжевську сталася пожежа на підприємстві з виробництва БПЛА

В российском Ижевске произошел пожар на предприятии по производству БПЛА

У російському місті Іжевськ у ніч проти 17 лютого сталася масштабна пожежа на промисловому об'єкті, на території якого росіяни займалися виробництвом безпілотників.

У російському місті Іжевськ (Удмуртія, РФ) сталася масштабна пожежа. Як ]]>повідомляє ]]>російський Telegram-канал "ASTRA", за цією адресою знаходиться хімічне підприємство "Іжсинтез-Хімпром" та ТЦ "Новий дім", який у 2023 році віддали під виробництво безпілотників, передає Час Пік.

За інформацією МНС РФ, площа пожежі в Іжевську сягнула 3500 квадратних метрів. Даних щодо постраждалих немає.

Вранці в МНС РФ заявили, що пожежники ліквідували відкрите горіння. Проводиться проливка та розбирання конструкцій.

Російська влада заявила, що підприємство, на якому сталася пожежа, пов'язане з виробництвом професійних миючих та дезінфікуючих засобів. Проте, ще у вересні 2023 року Telegram-канал "Удмуртія проти корупції" ]]>повідомив]]>, що у ТЦ "Новий дім", що знаходиться за тією ж адресою Іжевськ, вул. Орджонікідзе, 2 розмістилося науково-виробниче об'єднання "Іжевські безпілотні системи" ("дочка" концерну "Калашніков").

Telegram-канал "Удмуртия против коррупции"

Що спричинило пожежу, поки невідомо, але в Міноборони РФ заявили, що в ніч проти 17 лютого 5 російських областей було атаковано українськими БПЛА.

Минобороны РФ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк